Gratis verzending binnen NL vanaf €50,-

Bericht van Martine

Of beter gezegd: een bericht dat we overnamen van de vorige verkoopwebsite van LOCHT (en die was van Martine). Te uniek om deze teksten verloren te laten gaan, vonden we bij FIKA huis. Lees zelf maar!

Dit oorspronkelijke bericht (foto en verder) dateert van begin mei 2019.

 

Al een aantal jaren ervaar ik een nijdige vorm van Zenzucht, die me langs wonderlijke wegen leidde en heel wat rust deed vinden in yoga en meditatie. Al doende ontstond de wens precies die geuren te ontwikkelen die daarin zouden kunnen bijstaan. Immers, je zo bewust van je omgeving, doet geur er nog meer toe dan ooit.

Ik zocht de fijnste etherische oliën bij elkaar die kunnen ondersteunen bij een meditatie of yogasessie. Of bij elke andere activiteit die vraagt om wat balans, inzicht of focus.
Aan natuurlijk gewonnen geuroliën worden eigenschappen toegedicht die – niet wetenschappelijk bewezen – zouden inwerken op het onderbewuste, de combinatie zit ‘m zowel daarin als in een complementair geheel van geuren.

De serie kreeg de naam HAVA, het woord voor ‘lucht’ in Hindi, en bestaat uit drie geuren:

BALANS
een bloemige combinatie van ylang-ylang (maakt vredig, verdrijft boosheid, harmoniseert), jasmijn (maakt ontvankelijk) en ambrette (brengt balans)

FOCUS
een houtige combinatie van frankincense (opent de geest, ontwikkelt nieuwe inzichten), ceder (verdiept) en vetiver (kalmeert)

INZICHT
een zacht-kruidige combinatie van elemi (ondersteunt visualisatie, helpt open stellen), kaneel (maakt zichtbaar) en sandelhout (verdiept)

NB de HAVA collectie is nog niet opnieuw gegoten. Dat staat wel in de planning, alleen nog zonder datum. Mail als je een berichtje wilt ontvangen wanneer deze geuren weer beschikbaar zijn!

Lees meer

koffie en taartje op houten tafel

Wat is fika?

Fika, wat is dat nou eigenlijk? We leggen het graag uit, het is tenslotte nog lang niet zo’n gangbaar woord als hygge en lagom. Mocht

Lees meer »

good old* faqs

*old faqs, omdat die nog horen bij de kaarsen van wijmakenlocht.nl. De kaarsen waren eerst gemaakt van sojawas (i.p.v. koolzaadwas). Verder zijn de faqs eigenlijk

Lees meer »

Over LOCHT

LOCHT is een merk dat vanaf voorjaar 2015 door Martine van omstebeurt van de grond af is bedacht en gerealiseerd. Op haar website is daar

Lees meer »

Over FIKA huis

FIKA huis is ontstaan vanuit behoefte aan meer vertraging, aandacht en verbinding, met bewustzijn voor de natuur. FIKA huis is geen koffie huis, maar een

Lees meer »

Over mij

Hoi, ik ben Irene! Hier met nep-tattoo te zien op de foto die ik als selfie maakte voor mijn kapsel (als je haar goed zit,

Lees meer »

candle with care

plaats de kaars op een stabiele ondergrond

laat de kaars nooit onbeheerd branden

kaars en verpakking kunnen heet worden

niet in de buurt van brandbare voorwerpen plaatsen

buiten bereik houden van kinderen en huisdieren

niet geschikt voor consumptie